Taller de Parcour


Descripció de l'espectacle

“Taller de Parcour” és una exibició de les tècniques i habilitats del parcour. Amb colaboració amb l'escola de parcour disenyem i preparem la activitat a mida en un espai acotat i determinat. Aportem els elements necessaris per a fer les alçades, els nivells, i els elements de seguretat. En funció de l'espai es munten un tipus de elevacions, barres, o altres elements. El parkour, o art del desplaçament, és una disciplina que consisteix a desplaçar-se pel medi urbà o natural, superant els obstacles que es presenten en el camí (tanques, murs, espais buits...) de la forma més fluida i eficient possible, i servint-se únicament del propi cos. Aquesta activitat requereix una gran preparació física per a realitzar els diferents moviments (salts, passa-tanques, escalada, etc.), però a més és necessari tenir empenta i decisió, afrontant les pròpies pors en el moment de l'acció, en el qual cal tenir una gran concentració Un passa-tanques Traceurse (noia que practica Parkour) Es va originar al districte parisenc de Lisses. És per aquest motiu que el vocabulari relacionat amb aquesta disciplina prové de paraules franceses: 'parcours' que significa recorregut; 'traceurs' que són els practicants de parkour, persones que tracen línies. Realment és aquest l'objectiu dels 'traceurs', traçar una línia recta des d'un punt A a un punt B i superar tots els obstacles que es trobin, de manera àgil i tècnica. L'autosuperació és una altra característica del parkour. És a dir, hom ha de superar les pròpies possibilitats, buscar la millora personal, sense establir rivalitats amb els altres practicants. Aquesta és una de les regles més importants del parkour. I una altra premissa fonamental és el respecte envers el mobiliari urbà.

Espectale Itinerant i amb parades adaptable a cada espai urbà. L’espectacle es realitzarà sobre unes plataformes mòbils i també utilitzant desnivells naturals o urbans de l’espai públic.

Objectius:

Difondre l’art del parkour entre la ciutadania, per tal d’apropar aquesta disciplina. Posar en valor l’estètica del parkour. Fer gaudir al públic amb un espectacle innovador, visual i participatiu.

Galería d'imatges