Centenars de nens van gaudir per primera vegada d’un circ

Tallers de Circ amb Joves de XALEST
Març 18, 2020
EL PUNT AVUI 27/09/2018
Març 20, 2020

Va ser gràcies a l’acció conjunta de la Fundació Grup Amèrica i Tihany. Van resultar afavorides 17 institucions. També va col·laborar l’empresa Punt Viatges per al trasllat dels nois des de diferents punts de la província.

Son de Feliz Belén. Contentos se los ve a los chicos y chicas que llegaron desde Rodeo del Medio. (gentileza vendimia solidaria).

Claudia Veloce cveloce@fundaciongrupoamerica.org.ar A més del seu show circense, Tihany Spectacular realitza a Mendoza una intensa tasca social, a través d’una acció conjunta amb Fundació Grup Amèrica. El circ es va presentar a la nostra província després de 20 anys, amb el seu màgic xou Abrakadabra, ja vist i aplaudit en diversos països. Però a més d’oferir un espectacle únic en el seu gènere, va complir un paper social molt important al costat de Fundació Grup Amèrica. És que durant octubre, novembre i desembre, milers de nens d’escassos recursos de la nostra província van poder ser part d’aquest espectacle.

En aquest treball en conjunt, 17 institucions convocades per Fundació Grup Amèrica de diferents departaments de la província van tenir la possibilitat de portar, gràcies a l’empresa Punt Viatges, a 1.200 nens perquè fossin part de la màgia de Tihany. Marc Strapazzon, gerent de Circ Tihany, va comentar: “Es tracta de funcions molt especials tant per als nens que vénen com per als artistes i tota la gent de Circ Tihany. És un aliment espiritual que ens deixa molt contents. El poder transmetre aquesta màgia és una de les coses que més ens agraden fer. Treballar a l’escenari i trobar-se amb aquestes caretes i aquests ulls enlluernats ens deixa molt feliços “. Per a molts d’aquests petits va ser la primera vegada que van poder gaudir d’un espectacle semblant, ple de màgia, color i entreteniment.

Fabiana, del Centre d’Activitats educatives Mare Teresa, del barri Sant Martí, que depèn de la Fundació per prémer, va dir: “Això representa la possibilitat de garantir el dret dels infants a la recreació, perquè d’una altra manera ells no podrien arribar fins aquí “. Natàlia, del SEOS (Servei Educatiu d’Orientació Social) La Casita de la Llimona, a Maipú, va expressar: “Va ser una experiència molt significativa perquè són nois als quals els resulta molt difícil sortir del barri. Va ser una oportunitat única per a ells. Estaven molt feliços, molt ansiosos, preparant-se des de fa dies. Vull agrair a Grup Amèrica i la seva Fundació per generar oportunitats recreatives i culturals que són tan importants en un procés d’inclusió “. Débora Saavedra, del Club Defensors de Jesús Natzarè, Guaymallén, va concórrer a l’espectacle amb nens de 3 a 12 anys, molt entusiasmats i eufòrics perquè per a gairebé tots va ser la primera vegada que van anar a un circ. Per a ella, “veure’ls el somriure i la careta de felicitat, va ser bonic”. Per Norma, directora de l’escola Martiniano Leguizamón, de les Catitas, Santa Rosa, “va ser una experiència increïble. Cap dels nois ni de les mestres coneixien el que és un circ. Estaven tots molt ansiosos per gaudir del show”. “És molt bo poder fer això, a través del conveni que vam fer amb Grup Amèrica i la seva fundació. És espectacular”, ha emfatitzat Strapazzon. Per no perdre-se’l L’espectacle reuneix 50 artistes de 25 nacionalitats diferents. Es tracta d’un increïble desplegament, en què els acròbates, equilibristes, contorsionistes, trapezistes, gimnastes, ballarines i mags es llueixen amb música, ball, màgia i color. Tihany Spectacular va portar a Mendoza els balls de Broadway, el millor de l’il·lusionisme i l’art circense, combinats en el seu show Abrakadabra.

Comments are closed.