Dia Mundial del Circ a Sabadell

Pla d’impuls del circ social
Gener 7, 2020
El Poder del Riure. Barcelona
Gener 9, 2020

Estem contentes estem contentes de celebrar amb tots els que estimem el circ que aquest està ben viu i efervescent , i que si bé sempre la llista de desitjos de millora és probablement infinita, ens trobem en un moment de salut artística bonica i esperançadora.

MANIFEST DE L’APCC PEL DIA MUNDIAL DEL CIRC 2017

Escrit per les artistes de circ Griselda Juncà i Anna Pascual

Llegit a Sabadell per les pallassos Jaimita i Alex Techi.


Estem contentes estem contentes de celebrar amb tots els que estimem el circ que aquest està ben viu i efervescent , i que si bé sempre la llista de desitjos de millora és probablement infinita, ens trobem en un moment de salut artística bonica i esperançadora. Un moment per no deixar de repensar-nos, de reescriure’ns, de qüestionar-nos i de construir-nos contínuament. No estem soles som moltes les artistes d’avui i també les que ens precedeixen, les companyies, escoles, professores, associacions, gestores, comunicadores, distribuïdores…que lluitem per donar vida al circ i per compartir-lo, i que creiem en aquest com a llenguatge escènic transformador. Però també estem impacients un sentiment de protesta ens batega i volem compartir-lo i fer-ne crit. Volem deixar de dir que necessitem cuidar el circuit: que necessitem espais, places i festivals forts on fer créixer els nostres espectacles, ajuntaments valents que programin circ als seus teatres i carrers, i no només el dia de la festa major, sinó qualsevol nit de qualsevol dia, que els programadors confiïn en la maduresa del públic i que arrisquin igual que els artistes ho fan a la pista i que es doni més suport a les nostres escoles de circ i centres de creació, perquè sense formació no hi ha circ del futur i sense investigació no hi ha evolució ni canvi. Perquè el circ, com a art escènica, és un aparador de veritats, és una oportunitat, un país sense fronteres … sorpresa, repte, confiança i complicitat. una mà que t’agafa i no et deixa caure. un instant real i present. un vol d’anada i tornada un cercle infinit.

Comments are closed.