Festival de Circ Social a Sabadell

Programa consensus de l’Ajuntament
Gener 2, 2020
Cartell per al Festival de circ social a Sabadell 2017
Gener 4, 2020

“Els impulsors del projecte per crear el Festival de Circ de Sabadell, Sabacirc, van organitzar aquest dimecres una trobada a la plaça Doctor Robert per enregistrar un vídeoclip reivindicatiu.”

“Els impulsors del projecte per crear el Festival de Circ de Sabadell, Sabacirc, van organitzar aquest dimecres una trobada a la plaça Doctor Robert per enregistrar un vídeoclip reivindicatiu.”


L’associació cultural Pallassos Perillassos ha ideat el primer Festival de Circ de Sabadell per al 2017, dins el projecte Sabacirc. Per poder dur a terme aquesta activitat l’any vinent, l’organització ha presentat una proposta dins del procés participatiu de l’Ajuntament ‘Construint ciutat’.

El Festival de Circ de Sabadell, Sabacirc, té com a objectiu fer participar a tota la ciutadania, fins i tot als sectors socials més desfavorits, ja que es voldran fer, sempre que sigui possible, els tallers gratuïts. Amb aquest projecte es vol aconseguir unificar i integrar tota la diversitat cultural i social de la ciutat per així, d’aquesta manera, fer créixer la ciutat en qualitat cultural. A través de les activitats d’arts escèniques s’obtindria benefici social i cultural.

Nacio digital sabadell

Segons ha explicat a iSabadell el portaveu de Sabacirc, Toni Porcar, tot i que encara no se sap durant quants dies es realitzaria el festival, Sabacirc fara tallers en les diferents escoles sabadellenques, col·laboracions amb escoles professionals i, quan tinguessin coneixement de les forces d’artistes que tenen, fer espectacles a tots els barris.

"Volem fer espectacles a tots els barris, però s’hauria de veure amb quants artistes comptem. Si tenim molts, es podrien fer espectacles simultanis i trigaríem menys. Tot i això el Festival es realitzaria tenint present les altres activitats que es realitzen a la ciutat, per no trepitjar res”.

Porcar ha assegurat que també “es vol pactar amb l’ajuntament lliurar un premi a les companyies artístiques que participin durant el Festival, per així, donar visibilitat a la ciutat i promocionar les arts escèniques i els artistes”.


Recolzament ciutadà

El portaveu de Sabacirc ha afirmat que la participació ciutadana és molt activa, és a dir, que hi ha una gran implicació per dur a terme aquest projecte. El passat 27 de juliol, l’associació va gravar un videoclip per promocionar el projecte al Passeig de la Plaça Major i, segons Porcar, “va assistir bastanta gent per col·laborar”.

Sabacirc ja ha superat la primera fase del projecte “Construint Ciutat”. D’entre els 78 presentats, el Festival de Circ de Sabadell es troba entre els 46 que han passat a la següent fase. Entre el sis i el 18 de setembre es realitzarà una votació popular a través de la qual es decidirà quin és el projecte guanyador.

Per aquest motiu, s’estan realitzant campanyes divulgatives pels diferents barris per informar sobre els objectius del projecte, en què consisteix i, també, informar sobre com s’ha de votar per aprovar el projecte. “Acudim als barris amb diferents artistes col·laboradors com mags o pallassos i, així, fem arribar la informació”. Durant el mes d’agost, no realitzaran cap tipus de campanya perquè saben que no hi ha gairebé gent pels barris, però la darrera setmana d’agost i durant la Festa Major de la ciutat continuaran amb les sessions informatives per poder encetar el Festival. No serà fins al 23 de setembre que es coneixerà el guanyador del projecte “Construint Ciutat”.

Comments are closed.