El periódico de Catalunya

iSabadell
Agost 7, 2016
L’informatiu del Petit Sabadell
Agost 9, 2016

El primer Festival de Circ Social de Sabadell, SabaCirc, arrenca demà, 27 de juny, i s’allargarà durant tot el cap de setmana de l’1 i 2 de juliol amb una programació que portarà una vintena d’espectacles i propostes artístiques als barris de la ciutat.

premsa-elperiodico

El Periodico de Catalunya

El primer Festival de Circ Social de Sabadell acostarà espectacles a tots els barris


El primer Festival de Circ Social de Sabadell, SabaCirc, arrenca demà, 27 de juny, i s’allargarà durant tot el cap de setmana de l’1 i 2 de juliol amb una programació que portarà una vintena d’espectacles i propostes artístiques als barris de la ciutat.

Amb l’objectiu d’acostar la cultura i el circ al màxim nombre de persones i, al mateix temps, promoure el transport públic, la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS), col·labora amb el festival amb el Circus-Bus de la TUS. Es tracta d’un autobús antic de la companyia que es convertirà en una carpa de circ itinerant, una iniciativa innovadora a Espanya.

La carpa amb rodes anirà decorada perquè sigui fàcil d’identificar i servirà tant d’escenari com d’espai de preparació dels artistes o d’attrezzo, com un element més de l’espectacle. El coordinador de SabaCirc, Toni Porcar, explica que “el circ social és transformador i busca la participació del major nombre de ciutadans. El 90% de les nostres actuacions en el festival són en barris perifèrics i treballem a l’espai públic com a connexió entre ciutadans, associacions de veïns, entitats, comerços i institucions”.

En aquest context, l’equip del SabaCirc oferirà microcirc, malabars, tallers didàctics i màgia dins d’aquest circ amb rodes. Entre els artistes i professionals que actuaran destaca el xilè Pedro Benavides, semifinalista de Got Talent 2017; Andrea Thorson, que presentarà el seu espectacle ‘Secrets’; la pallassa Litxa Clown de la companyia Colze a Colze; Joel Martí, amb el seu cable acrobàtic; Fernando Pose, qui sorprendrà amb els seus malabars, i la companyia Passerell, que presenta una peculiar versió del ‘Llac dels cignes’.


DEBAT I TROBADA DE CLOWNS

El Festival també comptarà amb la taula rodona ‘El circ social. Reptes i oportunitats per treballar als barris’, on Antonio Alcàntara, Pili Serrat, David Marfil i Toni Porcar, moderats pel periodista sabadellenc Marc Sabater, debatran sobre el circ social com a pràctica artística, educativa i de desenvolupament comunitari.

D’altra banda, també es convoca la primera trobada de clowns de Sabadell, un espai destinat a la creació, investigació, aprenentatge i comunicació entre aquells que els apassioni el món dels pallassos. A més, es podrà disfrutar d’un espectacle de parkour ofert per un grup de joves del nord de Sabadell entrenats per l’equip tècnic de SabaCirc, juntament amb ‘traceurs’ de l’Our Park BCN de Barceloa, entre altres.

Comments are closed.