iSabadell

Noticia a Nació digital Sabadell
Agost 6, 2016
El periódico de Catalunya
Agost 8, 2016

Presenten el primer Festival de Circ Social de Sabadell, centrat en els barris

Presenten el primer Festival de Circ Social de Sabadell, centrat en els barris


premsa-isabadell

El nou festival vol promoure el circ com a eina de transformació social.

Comptarà amb el Circus-BUS de la TUS, que serà una carpa de circ itinerant.

Des del dimarts 27 de juny fins al diumenge 2 de juliol, SabaCirc organitza el Festival de Circ Social de Sabadell. Cada dia es realitzarà una activitat diferent, en diversos espais. La Creu de Barberà, Els Merinals, la Plana del Pintor, Ca n’Oriach i Can Puiggener són els barris per on passarà el Circus-BUS.

El coordinador del SabaCirc, Toni Porcar, ha explicat que es tracta d’un festival social “perquè el 90 per cent de les accions són als barris, la meitat dels artistes són joves i es fa al carrer”. Porcar ha explicat que el Circus-BUS servirà tant d’escenari, com d’espai de preparació dels artistes o de decorat de les diferents companyies que participaran en el festival.


Taula rodona sobre el circ social

SabaCirc organitza una taula rodona per explicar què és el circ social. Quatre experts reflexionaran sobre el potencial del circ, com a disciplina artística, educativa i de desenvolupament comunitari. Es farà el dia 28 de juny a les cinc de la tarda a la biblioteca del Nord, i comptarà amb Antonio Alcàntara, educador social de l’Ateneu Popular 9Barris; Pili Serrat, de l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya; David Marfil, de l’escola de circ Saltimbanqui de Vilanova i la Geltrú i Toni Porcar, coordinador del Festival. La taula estarà moderada pel periodista sabadellenc Marc Sabater.

Circus – BUS de la TUS. Autor: A. Pujadas.

Circus – BUS de la TUS. Autor: A. Pujadas.

El dissabte 1 de juliol el passeig de la Plaça Major acollirà la primera Trobada de Clowns de Sabadell. A les 17:30 hores hi haurà una jornada d’activitats que buscarà la participació dels vianants. A les 18 hores a l’Acadèmia de Belles Arts els pallassos hi faran una impro-clown, una sessió d’exercicis improvitzats a la sala d’exposicions. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.


Parkour i gala final

Dins el Festival, Sabadell acollirà una trobada de ‘parkour’ que consistirà en una exhibició de diferents practicants d’aquesta modalitat. El diumenge 2 de juliol, a les 10 hores, iniciaran un recorregut des de la plaça d’Espanya, passant pel parc de Catalunya i acabant al parc del Nord. La primera edició del Festival de Circ Social de Sabadell acabarà amb un acte a la plaça dels Castanyers del barri de Can Deu, el mateix diumenge de sis a nou del vespre, en el qual l’autobús personalitzat per a l’ocasió posarà punt final al seu trajecte.

Comments are closed.